ירוקים ומרגיעים?

ירוקים ומרגיעים?

הסטודנטים של שנקר עיצבו במסגרת פרויקטי הגמר את הקניונים של הדור הבא בשלל עבודות . מבין העבודות ניתן לראות מגמה שמציעה קניונים שמתחשבים בסביבה ואף מיועדים להרגיע את הלקוחות ו”לחסוך ברעש”

אלון גני
 
במסגרת פרוייקטי הגמר, התבקשו הסטודנטים של המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה בשנקר לחקור ולבחון כיצד תרבות, צרכנות עכשווית, קשרי מבט ועוד משפיעים על ההתנהגות, התנועה, הרגש ותפיסתו של הלקוח בקניון, כאשר מקרה הלימוד של השנה הוקדש לעיצוב דוכני המכירה בקניון יבנה. 
האירוע ופרוייקטי הגמר מתקיימים בחסות ובשיתוף “גזית-גלוב”. בשנתיים האחרונות מקיימת המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה בשנקר שיתוף פעולה בתחומי החדשנות עם “גזית גלוב ישראל”, שמטרתו הקמת מעבדה לחקר חווית של המרחב הבנוי.  
להלן כמה דוגמאות לעיצובים הירוקים והחברתיים:
קניון סביבתי ירוק: הפרויקט של יפית זבולון  מתמודד עם שאלת היחס בין החוץ לפנים בקניון, העיצוב המוצע מפרק את מבנה הקניון המוכר ומרכיבו מחדש, כך שישלב את חוויית הביקור והקניה עם הסביבה האורבנית. לשם כך יוכנסו למרחב הקניון אלמנטים כמו שבילי אופניים, משחקיות ילדים ופארק. לשיפור ההיבט האקלימי יועשר המרחב הפתוח של הקניון בצמחיה, כמו גם גג המבנה. לצד שינוי התצורה, תתאפשר הצללה טבעית וזרימת אוויר טובה יותר שישפרו את חווית הביקור במקום ויהפכו אותו לחלק בלתי נפרד מהעיר. 
כפר הקניות: הפרויקט של לנה וולפסון צמח מתוך ביקורת על אופן עיצובם של קניונים ברחבי העולם, שלרוב אינו מתחשב באופי המקום, באוכלוסייה ובמרחב. ברוח זאת הוחלט על ניצול מירבי של משאבי הסביבה בה ממוקם המבנה. השימוש בפארק, בצמחייה ובשטח הפתוח והרחב שסמוך אליו, יוצר קניון פתוח ומזמין המדמה שכונת מגורים שקטה ומחליף את הצפיפות והרעש המוכרים כיום.
השילוב עם הפארק יוצר חלל חדש שהגדרתו אינה חד-משמעית והוא יכול להשתנות בהתאם לשעה וליום ולהציע פונקציות רבות. כך למשל, כשהקניון בפעילות ניתן ליהנות ממרכז קניות גדול בשטח פתוח, ממסעדות ומפארק מבקרים גדול. כשהוא אינו בפעילות, החלל יהפוך לפארק ענק ובו פינת חי, מזרקה, משטח גלגליות, גן שעשועים, אמפיתיאטרון להופעות ועוד. באופן זה הוא ייצר חוויות בילוי חדשות ומתמשכות שימשכו את הקהל להגיע אליו בכל ימות השבוע.
קניון לב העיר - עם אמפיתיאטרון, ספרייה ובר: הסטודנטית ליאת גרינהאוט תכננה קניון המשמש כלב טבעי של העיר ויכלול מגוון חללי תרבות, בהם אמפיתיאטרון, ספרייה, מרכז חוגים, חדר כושר ובר לילה. הוא יהיה פתוח החוצה ומחובר לפארק שיעניק לו תחושה של חיים וחיבור לסביבה ירוקה. בתוך כך, בגג המבנה יהיו ערוגות אורבניות לשתילת צמחים, כך שיתווסף למקום ערך אקולוגי וקהילתי. מחד ירוויחו הצרכנים ערך מוסף שאינו קיים כיום במרכזי קניות, ומאידך - החנויות ייהנו מהגעת קהלי יעד שלא נוהגים לבקר בקניון. 
אי-שקט : הפרויקט “אי שקט” של איריס צ’יפצ’ב מציע פתרון לאחת הבעיות האקוטיות ביותר בחוויית הביקור בקניון: הרעש. באמצעות יצירת “איי שקט” ברחבי הקניון, יוכלו המבקרים להתנתק לרגע מהרעש וההמולה שמסביב, מבלי להשתיק אותם לחלוטין. ה”איים” יזמינו את המבקרים לעצור לרגע, להתבונן ולבחון דברים, לעשות דבר אחד בכל פעם ולהקדיש מחשבה לפעולות היומיומית שלנו. 










פי.סי.חץ