קירור עם בשר

קירור עם בשר

קורטק תגברה את מערך הקירור של משחטת זוגלובק בשלומי

אסנת לכנר

באפריל האחרון התעורר צורך בחברת זוגלובק לתגבר את אחת ממערכות הקירור הקיימת במפעלם במערך קירור נוסף. זאת אחרי שיצאו בקו חדש של מוצרים אורגניים ונדרשו לטמפרטורת חדר מסוימת בזמן פירוק הבשר במשחטה. דרך פרסום מפה לאוזן הגיע יורם הרוש, מנהל המשחטה לעופות בעיירה הצפונית שלומי, אל חברת קורטק המספקת פתרונות קירור מיידיים להשכרה.

חברת זוגלובק הותיקה, שנוסדה עוד בפולין בתחילת המאה הקודמת, הועתקה לנהריה עם עליית משפחת זוגלובק לארץ ישראל בשנת 1937.

בשנת 1975 הקימה החברה מפעל משוכלל לעיבוד והכנת בשר הודו ועוף בעיירה שלומי, השוכנת כק"מ מגבול לבנון. בסמוך הוקמה גם משחטה המספקת את העופות למפעל.

כאמור, לפני כ- 7 חודשים נזקק אחד מאולמות הייצור במשחטה לקירור נוסף ולהורדת טמפרטורת החדר ל- c°7.

במקום קיימות מערכות קירור קבועות של המשחטה אך אלו מסוגלות לספק טמפרטורת חדר של עד C°14 בלבד.

כאן נכנסה לתמונה חברת קורטק, הידועה ביכולתה לספק מענה מהיר ואיכותי, ותגברה את מערך הקירור המקומי של אולם הייצור, במערכת קירור מושכרת.

חברת קורטק הותיקה בשוק מנוסה בעבודות מסוג זה.
היות ומדובר בתעשיית המזון קיים צורך לשמור על ניקיון האוויר והחדר וכן לעבוד עם חומרים המאושרים לעבודה בקרבת מזון.

קורטק הציבה מחוץ למבנה יחידת צ'ילר גליקול שהתחברה בצנרת גמישה ומחברים מהירים אל שני דיפיוזרים (מפזרי קור) שמוקמו על תקרת האולם ואלו מפזרים אוויר קר בחדר.

הצ'ילר עובד עם נוזל גליקול (שאינו קופא) ומאפשר הורדת הטמפרטורה עד C°20-.
נוזל הגליקול מקורר בתוך הצ'ילר ומוזרם בצינורות, במערכת סגורה, אל הדיפיוזרים שבאולם הייצור. הדיפיוזרים מסחררים את האוויר בתוך האולם ומקררים אותו.

הדיפיוזרים מתוכננים לספיקת אוויר מאוד גבוהה ומצוידים במשנה תדר המאפשר לשלוט במהירות הזרמת האוויר לאולם.

היות ובאולם הייצור עובדים אנשים שיש לאפשר להם עבודה בסביבה נוחה ווסתו הדיפיוזרים כך שמהירות זרימת האוויר תהיה נמוכה ועדיין תשמר טמפרטורת חדר של C°7.

כמו כן היחידות הפנימיות מצוידות בברזי ויסות הנשלטים ע"י בקרים לשמירת הטמפרטורה הדרושה.
הסיבה לשימוש בצ'ילר בו מוזרם הגליקול, הוא בשל הצרכים המיוחדים של המשחטה לטמפרטורת חדר נמוכה.

השימוש בגליקול במערכות המקוררות ע"י נוזל קירור (coolant), מאפשר הורדת הטמפרטורה ביחידות הקירור, מתחת לאפס מעלות צלזיוס, היות ומים קופאים באפס מעלות ולנוזל הגליקול תכונה המונעת קיפאון.

בין סוגי הגליקול השונים קיים גם נוזל גליקול המאושר לשימוש בתעשיית מזון וזהו סוג הגליקול בו משתמשת חברת קורטק במערכות הקירור שלה.

חברת קורטק, המספקת מערכות קירור מושלמות הכוללות את כל הציוד הנלווה הנדרש לשם הפעלה, כגון משאבות, מיכלים, צנרת, מחליפי חום וחשמל, סיפקה גם הפעם מערכת מושלמת עם מפתח להפעלה וללא צורך בטיפול נוסף מצד הלקוח.

ויקטור, איש אחזקה של המשחטה, מספר כי המערכת פועלת מאז אפריל ללא תקלות ולשביעות רצונם.
חברת זוגלובק אומנם פועלת להתקין במקום מערכת זהה לזו המושכרת כרגע מחברת קורטק ותהליך ההתקנה יסתיים בחודשיים הקרובים, אך בינתיים מאפשרת קורטק המשך פעילות תקין במשחטה.
כמו כן, חשוב לציין כי רציפות העבודה היא קריטית, היות ואם המערכת תפסיק לפעול לא ניתן יהיה לעבוד באולם זה, דבר שיגרום להפסקת הייצור ולהפסדים גדולים.

הנזקים מהשבתת קו ייצור עלולים להסתכם במיליונים. חברת קורטק ערוכה בדיוק למקרים אלו ויודעת לתת מענה מיידי בזמן אמת, כך שכדאי וחשוב להכיר שקיימת אופציה כזאת.

למידע נוסף: קורטק פתרונות קירור בע"מ
052-3200034/5










פי.סי.חץ