
השר לנדאו: יתכן שנקפיא היטל הבצורת
ממוצע הצריכה בחודשים אוגוסט-ספטמבר האחרונים היה נמוך ב-15% מן הצריכה בחודשיים אלה אשתקד
"אם יתממשו התחזיות לשנה ברוכה, נשקול את הקפאתו של היטל הבצורת" - כך אמר בגל"צ, שר התשתיות הלאומיות, עוזי לנדאו. "אנו רואים נתונים מאוד מעודדים על היקף החיסכון בצריכה", טען לנדאו, וציין כי ממוצע הצריכה בחודשים אוגוסט-ספטמבר האחרונים היה נמוך ב-15% מן הצריכה בחודשיים אלה אשתקד.
"הציבור מבין את הצורך בחיסכון, משתף פעולה ופועל לחיסכון - והראייה לכך היא שרובו לא נאלץ לשאת בעלויות ההיטל", הוסיף לנדאו ואמר כי ימשיך לפעול במלוא המרץ כדי למנוע את המחסור במים באמצעות קידום מיזמי התפלה, עידוד צריכה נכונה וגינון תואם אקלים.
בתוך כך, העיד מנהל רשות המים, פרופ' אורי שני, פעם נוספת, בפני ועדת החקירה הממלכתית למשק המים, בראשות השופט בדימוס פרופ' דן ביין, פרופ' יואב כסלו ופרופ' יורם אבנימלך. התחזית שלו לשנים גשומות ו"עודף" מין אינה אופטימית .