
דבר עורך Cool Air - גיליון יוני 2009
אם למישהו מבנינו היה עוד צל של ספק באשר לחומרת מצבו של כדור הארץ בעידן ההתחממות הגלובלית, הרי בטוחני שהנתונים הבאים המצוטטים ממחקר חדש ומאוד מקיף, יסירו את הספקות האחרונים.
אבי אובליגנהרץאם למישהו מבנינו היה עוד צל של ספק באשר לחומרת מצבו של כדור הארץ בעידן ההתחממות הגלובלית, הרי בטוחני שהנתונים הבאים המצוטטים ממחקר חדש ומאוד מקיף, יסירו את הספקות האחרונים.
הממצאים קובעים כי שינויי האקלים מסבים נזק כלכלי בגובה 125 מיליארד דולר בשנה! המחקר שבדק לראשונה את ההשפעות הכלכליות של נזקי האקלים, חושף כי שינויי האקלים משפיעים על כ-300 מיליון איש בשנה, מתוכם אף מתים כ-300 אלף, 310 מיליון סובלים מבעיות בריאות, 20 מיליון איש מדרדרים לכדי עוני וכ-75 מיליון איש מעתיקים את מקום מגוריהם בניסיון להיחלץ מההשפעות ההרסניות של האקלים.
אם לא די בכך, באים החוקרים וצופים כי הנזק רק ילך ויגדל ועשוי לעמוד בשנת 2030 על כ-600 מיליארד דולר בשנה ומספר המתים יגיע לכ-500 אלף איש! המסקנה המתבקשת היא שאי אפשר להרשות לעצמנו יותר להיות אדישים ועל
ולקינוח - יוניק מתחילה לייצג בישראל את ענק הטכנולוגיה היפני, היטאצ'י, ולשווק באופן בלעדי בישראל את מערכות מיזוג האוויר SET FREE המתקדמות, הפועלות בטכנולוגיית VRF ומבוססות על מדחסי אינוורטר ועל מערכת בקרה חדשנית, פרי פטנט רשום של הענק היפני.
קריאה נעימה,
אבי אובליגנהרץ