הכל נשאר במשפחה

הכל נשאר במשפחה

לא רק שכל בני משפחת גלח לוקחים חלק פעיל בתפעול יקב AG ומחליטים ביחד על הרכב היינות שייצרו, אלא שהיקב הביתי מראש העין תורם רבות לגיבוש המשפחתי

ישראל פרקר
במרתף רחב ידיים, הנמצא מתחת לביתם של אהרון וחלי גלח בראש העין, פגשתי את השניים בין הרבה בקבוקי יין, מיכלי תסיסה וחביות עץ אלון, מלאות ביין. ביקב הביתי שלהם, הנמצא במרתף זה, מייצרים בני המשפחה כ-3,000 בקבוקים בשנה.
את אחד הקירות בחדר הטעימות שבמקום מכסות תעודות ומדליות רבות, הוכחה לטיבם הגבוה של היינות, הזוכים בפרסים בתחרויות יין בארץ.
 
החלטה משותפת על הרכב היין העדיף 
“אני עושה יין כבר שמונה שנים, בצורה מקצועית, לאחר שלמדתי את עשיית היין במספר קורסים”, מציין אהרון. 
“אני כאשתו של אהרון, שותפה  פעילה בעשיית היין שלנו. אנחנו יקב בוטיק משפחתי שבו כל המשפחה עוסקת ביצור היין, מהעבודה בכרם ועד למילוי הבקבוקים. לכל ילד במשפחה יש תפקיד בעשייה”, אומרת חלי. 
מדוע היקב שלכם נקרא AG? התעניינתי.
חלי: “רוב היקבים נותנים שמות של הבעלים, שם משפחתם או בהתאם לשמות הנכדים או הילדים ואני רציתי משהו שונה. נתתי את הראשי תיבות של בעלי, היינן אהרון גלח. כל מי שמגיע שואל מהו ה-AG וזה מעיד על סקרנות והתעניינות ביקב, וזה חשוב לנו מאוד”. 
איך אתם עושים את הבלנדים הסופיים של היינות ומי מחליט איך יהיו? “כולנו, כולל הילדים, יושבים סביב השולחן, טועמים ובודקים את היינות החדשים ובסוף כולנו, היינן ביחד איתנו והצעותינו, מגיעים להחלטה משותפת על הרכב היין העדיף. זה אחד מהדברים שמוסיף לגיבוש המשפחתי”.
 
היין נח לפחות שנה 
בחלק העליון של אחד מקירות המרתף הקריר ממוקם פתח עם דלת סגורה, ואהרון מסביר לי: “התחלת הייצור של היין היא בחדר תסיסה זה שגם משמש כחדר קרור. אני מכניס את הענבים מלמעלה למטה בלי שימוש של משאבה, אך ורק בכוח הגרביטציה. 
בחדר זה אפשר להוריד את הטמפרטורה אפילו עד למינוס 18 מעלות, אם צריך. כשאני רוצה לעשות ליין הלבן והרוזה שקיעת קריסטלים, אני עושה זאת בחדר המקורר הזה.”
במרתף היקב נמצאים גם מיכלי תסיסה מנירוסטה וביניהם כאלה בנפח של 700 ליטר. סמוך למיכלים נמצאת דלת נוספת עליה כתוב “חדר 3”. פתחתי אותה ונכנסתי לחדר החביות, המקורר היטב, של יקב AG. כל סוג יינות מתיישן בחביות מספר שונה של חודשים, בהתאם לצורכי היינות, כדי להוציא מהם את המקסימום, בהתאם לטעמי המשפחה.
אהרון: “את הענבים אני מביא מאזור הרי הגליל העליון. יש מספר כרמים איתם אני עובד בקביעות מדי שנה. לאחר שסיימנו את חודשי היישון בחביות, מגיעה העת השמחה ביותר של כל יינן בעולם - הביקבוק.
חדר איחסון הבקבוקים הוא החדר שכל יינן מתגאה בו. לאחר עבודת ייצור היין הקשה זהו החדר שבו היין ממשיך להתיישן ולהרגע בבקבוקים. אני לא שם תווית על הבקבוק לפני שהיין נח לפחות שנה. רק אז היין מוכן לשיווק.
חלק מיינותינו זכו במדליות זהב וכסף ואני מכוונם למסעדות טובות. זכינו עד כה בשבע מדליות כסף ואחת זהב. היין כשר למהדרין, וקיבלתי גם ברכה בתחילת דרכי מהרב עובדיה יוסף על היקב”. על הקיר תלויה תמונה גדולה בה ניראה אהרון גלח מקבל את ברכת הרב עובדיה זצ”ל.
 
יין לבן ראשון
הבקבוק הראשון שפתח אהרון עבורנו היה רוזה. יין טעים מאוד העשוי מכמה סוגי ענבים, קברנה, מרלו, מרסלן. שילוב מעניין.
“היין השני שאנחנו טועמים הוא יין שרדונה, יין הביכורים הלבן שלי. השרדונה התיישן שמונה חודשים בחבית עץ אלון צרפתי חדשה מבורדו. הענבים הגיעו מגבעת עדה. ליין יש PH מאוד נמוך, 3.28 שזה PH מצויין לשרדונה, לדעתי. החלטתי לעשות השנה יין לבן בפעם הראשונה בגלל הביקוש הגדול שיש ליינות לבנים בארץ. אני חושב שבמדינה חמה כמו שלנו היין הלבן הוא חלק עיקרי וחשוב ועתה הוא תופס תאוצה מאוד גדולה.
בחרתי דווקא בזן השרדונה כי שרדונה הוא יין שאני מאוד אוהב. זהו הקברנה סוביניון של הלבנים”.
היין הבא שנמזג לכוסות נקרא ואלי רון. השם שלו הוא תזכורת לעמק הרון שאין בו לא קברנה, מרלו, ולא יינות אחרים האופיינים לאזור בורדו. “אני משתמש ביין זה רק בזני ענבים המגיעים מעמק הרון, שיראז, פטיט סירה, סירה. אני מוזג את היין לדקנטר כדי שיפתח קצת. הוא מבציר 2012. הענבים הם מאזור דלתון ומעמק קדש הצפונים. מעניין וטעים. יש לי ביקב ארבע סדרות של יינות: ארומה שמתיישן שנתיים בחבית, ואלי רון, סיקרט וטרג’ר, יין מ-2011 שזכה במדליית זהב”. 
אהרון ממשיך לפתוח בקבוקים ולמזוג לכוסות, אחד אחרי השני, עד שכבר היה קשה להבחין מה יותר טעים ממה. “אני עכשיו פותח את הסיקרט שהוא זן בורדולזי מדרגה שנייה ביקב. אחרי ארומה, אנחנו פותחים 2011 , 2012 ו- 2013, כדי להשוות. ענבים מסוג קברנה מרלו ופטיט סירה מאזור הרי הגליל העליון”. אהבתי ביותר את זה מבציר 2012.
את יינות יקב AG מראש העין, עדיין לא מוכרים בחנויות. ניתן לטעמם ולרכשם אצל הזוג גלח, ביקבם.  טלפון 050-4287677.
לחיים, ובהצלחה למשפחת גלח וליקבם AG. 










פי.סי.חץ