שופרסל חנכה מרכז לוגיסטי בשוהם בהשקעה של 420 מיליון שקל

שופרסל חנכה מרכז לוגיסטי בשוהם בהשקעה של 420 מיליון שקל

את מערכות המיזוג והקירור במרכז החדש, המשתרע על פני 51 אלף מ”ר, ומתמחה בניהול ותפעול של כ-3500 מוצרים מבוקרי טמפרטורה, הקימה משב הנדסת קירור ומיזוג אוויר

 

שופרסל, רשת הקמעונאות הגדולה בישראל, חנכה מרכז לוגיסטי מתקדם באזור התעשייה מודיעין שבשוהם בהשקעה של 420 מיליון שקל. המרכז משתרע על פני 51 אלף מ”ר וכולל מחסנים, שטחים לוגיסטיים, חדר קירור ומשרדים. המרכז הלוגיסטי החדש ירכז את התוצרת החקלאית, מוצרי קירור, מוצרי בשר ועוף, מוצרים מוקפאים, מוצרי חלב ושאר הסחורות של הרשת וייתן מענה ל-271 סניפי הרשת מדן ועד אילת.
השקת המרכז הלוגיסטי החדש התקיימה בנוכחות אדוארדו אלשטיין יו”ר קבוצת IDB והבעלים של חברת שופרסל, ישראל ברמן יו”ר שופרסל, איציק אברכהן מנכ”ל שופרסל, ספקים רבים של הרשת בהם יצרני מותגים שונים וכן יצרני מוצרי המותג הפרטי, חקלאים המספקים תוצרת חקלאית לרשת, שותפים להקמת המרלו”ג, עיתונאים ומנהלי החברה.
באירוע נשאו דברי ברכה אדוארדו אלשטיין יו”ר קבוצת IDB, ישראל ברמן יו”ר שופרסל, איציק אברכהן מנכל שופרסל וגיל לבנה, יו”ר מועצת שוהם.
איציק אברכהן מנכ”ל שופרסל: “המרלו”ג החדש יאפשר שיפור היעילות הלוגיסטית, שיפור השירות לסניפי הרשת ושיפור ההתייעלות בסניפי שופרסל הכוללת: הגדלת תדירות האספקה המרכזית, הקטנת מלאי הסחורות בסניפים, צמצום פחת הסחורות. המרכז החדש יעניק רמת איכות טובה יותר ושמירה מיטבית על שרשרת הקירור של המוצרים, שיפור זמינות, הקטנת כמות המשאיות המגיעות לסניפי הרשת בשל הקטנת כמות הספקים הפוקדים את הסניפים וכן שיפור שליטה ובקרה בשל ניהול מלאי ברמה מרכזית”.
המרלו”ג החדיש, המתוכנן לתמוך ביעדי הצמיחה של שופרסל בעשורים הקרובים, מתבסס על טכנולוגיות מתקדמות ועל מערכות ממוכנות ומשולבות כגון: אחסון משטחים, מערכת גלילית מסוג Push Back ומערכת ליקוט לקרטונים מסוג FLOW. המרלו”ג מתמחה בניהול ותפעול של כ-3500 מוצרים מבוקרי טמפרטורה: קפואים, מצוננים וטריים.
קטגוריות המוצרים המנוהלות במרלו”ג: ירקות, פירות, סלטים, נקניקים, עוף טרי, בשר, בצקים, מוצרים מוקפאים, שוקולד, חלב ומוצריו.
מחברת משב הנדסת קירור ומיזוג אוויר שהקימה את מערכות המיזוג והקירור של המבנה, נמסר כי במרלו”ג אולמות קירור לשלוש טמפרטורות שונות: 15°C+  למוצרי קטיף, 4°C+ למוצרי חלב, סלטים ונקניקים ו-18°C- למוצרי בשר קפואים. ליקוט והפצה לתוצרת טרייה/ קטיף, מתבצע באופן אוטומטי מלא. בנוסף לחדרי ליקוט והפצה, ישנם שני מחסנים אוטומטיים המופעלים באמצעות רובוטים, מחסן 4°C+ ומחסן 18°C-.
ייחודיות המתקן בכך שלראשונה בישראל נעשה שימוש בקרר משני מסוג: “דנאליין”, תמלחת מקבילה ל”פרופילן גליקול” אך בעלת תכונות טובות יותר לעבודה בטמפרטורות נמוכות.

בתמונה- מימין לשמאל: ישראל ברמן - יו”ר שופרסל; שולם לפידות - מנכ”ל דסק”ש, איציק אברכהן - מנכ”ל שופרסל, אדוארדו אלשטיין - יו”ר IDB אוחז במפתח למרלו”ג. צילום אביב חופ

לצד פעילות ועבודה ידנית באתר, משולבים מערכים אוטומטים מורכבים המבצעים פעולות אחסנה, ריענון וליקוט סחורות. מערך רובוטים גנטרי המלקטים ארגזי ירקות ופירות בצורה אוטומטית מלאה שהינו היחיד והראשון בישראל. בנוסף, הוקם מערך אוטומטי לשטיפת ארגזי ירקות ופירות עם יכולת שטיפה של אלפי ארגזים ביום.
המרלו”ג מעניק יכולות איחסון וניהול מלאי בשטח של כ-25 אלף מ”ר, היקף הפעילות הלוגיסטית הינה של כ-40 מיליון קרטונים בשנה והתעבורה היומית במרלו”ג יכולה לכלול כ-450 משאיות. המרלו”ג יעסיק כ-450 עובדים (כולל נהגי הפצה) ויפעל 24 שעות ביממה למעט שבת.
תכנון לוגיסטי של האתר בוצע ע”י חברת פרוגרמה אשר הייתה שותפה לתכנון האסטרטגי של המרלו”ג ולבחינת הכדאיות הכלכלית והטכנולוגית, איפיון, תכנון תהליכי עבודה, ניהול מכרז בינלאומי, הקמה ולווי. אדריכל הפרויקט הנו משרד “הוק אדריכלים”.
ג’וני רומן, שותף ומנהל תחום אוטומציה בפרוגרמה: “המרלו”ג בשוהם הוא דוגמא נוספת לשיתוף הפעולה הפורה בין שופרסל לפרוגרמה. המרלו”ג  תוכנן על פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר הקיימים בעולם כיום, ואנו גאים להיות חלק מרכזי בהקמתו. בפרויקט שולבו מתודולוגיות, שיטות עבודה וטכנולוגיות מתקדמות, הפועלות במרלו”גים גדולים ומובילים בעולם, ומאפשרות לנהל טוב יותר את המרלו”ג, לשפר את הזמינות, האיכות והשירות עבור לקוחות הרשת. כל זאת בגיבוי של מערכות מידע מתקדמות ופתרונות טכנולוגיים מתקדמים, כמו מערכת רובוטית להכנת הזמנות של ירקות ופירות, תוך מינימום זמן שהייה במרלו”ג והבטחת טריות ללקוחות. יש לציין כי המרלו”ג תוכנן באופן שונה על פי הצרכים בכל קטגוריה, כאשר בוצע תכנון קפדני, נבחנו הפעילות  ומאפייניה, ונמצא פתרון אפקטיבי לטיפול בקבלת הסחורה, אחסונה, ליקוטה ושילוח לסניפים. התכנון כלל התייחסות לניצול אופטימלי של הקרקע שנרכשה על ידי שופרסל”.

*בתמונה - המרכז הלוגיסטי החדש של שופרסל בשוהם, צילום משב הנדסת קירור ומיזוג אויר










פי.סי.חץ