הפינה של מיקה

הפינה של מיקה

בחודש האחרון ביקרתי בשתי מסעדות המתמחות בתחום אוצרות הים, שלא מתפשרות על טריות המצרכים ועל המקצוענות.

מיקה שורוק - חץ וקשת 03-5253833

בחודש האחרון ביקרתי בשתי מסעדות המתמחות בתחום אוצרות הים, שלא מתפשרות על טריות המצרכים ועל המקצוענות.
 
כבר 17 שנים שמסעדת "אידי" באשדוד ידועה בארץ ובעולם כמסעדת יוקרה איכותית המתמחה בבישול ים תיכוני. על המסעדה מנצח אידי, אשר הפך לדמות מובילה בסצנת הבישול והמסעדנות בישראל.

ב"אידי" אפשר למצוא מעדני דגים, מידי יום מגיעה דגה טרייה היישר מן הים ושלל פירות ים.

בשישי האחרון ביקרתי במסעדתו של אידי. את פני קיבלה מארחת מקצועית שהתעניינה בשלומי ולאחר מכן העבירה את השרביט למלצרית חייכנית, אשר היתה קשובה וריחפה סביב שולחני לכל אורך הארוחה.

למנות פתיחה הגיעו מבחר רב של סלטים טריים: סלט העגבניות הידוע, איקרה ורדרדה, חומוס ביתי, סלט ירקות קצוץ דק דק ומרק דגים בסגנון פרובנסיאלי.
השף פינק אותי במנות ייחודיות, כמו מנת הקוקי סאן ז'אק, אשר הגיעה צלויה על הגריל וטעמה היה יותר ממושלם. כמו כן שלח אלי השף קלאמרי שלם ברוטב סויה אשר נצרב הגריל, מנה זו לקחה אותי הישר לחופי קרטים, לעיר בה הסריטו את הסרט "זורבה היווני" שם טעמתי את אחותה התאומה של מנה זו.
למנה עיקרית הזמנתי בורי שבושל בשמן זית איכותי וירקות שורש. הדג היה ענק, טרי ועסיסי.
למנה אחרונה טעמתי את המרנג העשוי מקציפת חלבונים ובליבו מרקחת של פירות יער וגלידה.

במקום ישנו תפריט עסקיות עשיר המוגש בימים א'-ו' בין השעות 12:00-17:00
שעות פתיחה: א-ש 12:00-24:00
טלפון להזמנות: 08-8524313, 08-8532058
הבושם 6, אשדוד.


המסעדה השנייה בה ביקרתי היא מסעדת "עבדו הדייג", בעיר יפו, שלדעתי הולכת להיות הדבר הבא במזרח התיכון, שלא תגידו שלא אמרתי לכם לקנות שם נדל"ן.

לאחר 35 שנה שבהן מכר דגים למסעדות וללקוחות פרטיים החליט עבדו הדייג לפתוח בעצמו מסעדת דגים ופירות ים, המסעדה קיימת כבר 5 וחצי שנים מתוך שיתוף פעולה יהודי-ערבי, בין יהודה גצלר לבין עבדו הדייג.

המטבח מציע אוכל ים תיכוני והתפריט הוא יומי משתנה המבוסס על מבחר דגים טריים וסלטים המוכנים יום יום במקום.

לאחר סדרת סלטי הבית עברתי למנות העיקריות, נהניתי מדג ברמונדי אשר הגיע ברוטב לימון ושמן זית, הברמונדי עשה עליה מאוסטרליה והתמקם במחוזותינו.
המלצרית הציעה את צלחת פירות ים, הגיעה אלי לשולחן צלחת גדושה במטעמי הים אשר בושלו בציר של יין וירקות, וכמי שאוהבת מאוד פירות ים אכלתי את המנה בתאווה.

הבטחתי לעצמי שבביקור הבא שלי אני אזמין את דגיגוני הים הטריים, אותם דגים הדייגים של עבדו מוקדם בבוקר ובשעות הצהריים הם כבר מוגשים לשולחנות הסועדים.

למנה האחרונה מגישים קפה שחור ובקלאווה על חשבון הבית.
עסקיות שוות ב-69 ₪ הכוללות: 12 סוגי סלטים, פיתות עם זעתר ופיתות רגילות, דג המוגש עם אורז או ציפס וקפה שחור ובקלאווה.


שעות פתיחה: 12:00- עד הלקוח האחרון
טלפון להזמנות: 03-5182595
יפת 37, תל אביב.
                                                                                            

מיקה שורוק
חץ וקשת
03-5253833